Wat gaat het komende decennium brengen? Hier zijn 20 voorspellingen van trendvoorspellers | Emily Segal (2024)

AAan het begin van elk jaar stellen trendvoorspellers over de hele wereld dure rapporten samen die voorspellen wat de toekomst zal brengen. Als trendvoorspeller heb ik de afgelopen weken letterlijk honderden voorspellingen gelezen van onder meer McKinsey, WGSN en talloze anderen, zodat u dat niet hoeft te doen. Dus, wat denken deze professionele speculanten van de toekomst dat de komende jaren in petto hebben?

Veel van de thema's zijn voorspelbaar: automatisering, kunstmatige intelligentie, klimaatcrisis en klimaatgerelateerde migratie, virtual reality en augmented reality, de opkomende macht van China, cryptocurrencies, Zoom, werken op afstand en mensen die opkomen voor hun rechten.

Zoals alle voorspellingen moeten deze met een korrel (of kei) zout worden genomen. Het bedrijf Mintel 'voorspelt' bijvoorbeeld dat tegen 2030 'bedrijven de transnationale politiek zullen vormgeven', iets wat ze duidelijk al tientallen jaren doen, of dat tegen 2025 'subtielere genderlabels zullen ontstaan', iets dat er ook al is. Barclay's 150 trends voor beleggers om in de gaten te houden in het rapport van 2020 plaatsen ondertussen smartdust (microscopische sensorsystemen) in hetzelfde "onwaarschijnlijke gebeuren"-kwadrant als cryptocurrencies, die booming zijn. Onnodig te zeggen dat opereren in het domein van het speculatieve en toegeven aan potentiële klanten een wankele combinatie is, maar niet zonder juwelen.

Toch is hier een greep uit de grote en boeiende trends waarvan voorspellers lijken te zijn overtuigd dat ze zich zullen voordoen, zo niet in 2021, dan in de komende vijf tot tien jaar:

1Universeel thuiswerkbeleid

Werken op afstand als gevolg van Covid-19 heeft de tekortkomingen van verplichte aanwezigheid op kantoor blootgelegd; nu mensen thuiswerken,het zal nooit meer worden zoals het was; geografische vereisten rond talentacquisitie zullen versoepelen of uitbreiden buiten stedelijke centra.

2Einde van de kantoortuin

Behalve dat het notoir moeilijk is voor concentratie en privacy, heeft een pandemie in de lucht dat ookverminderde de aantrekkingskrachtgrote groepen mensen schouder aan schouder in één kamer proppen.

3Digitaal woon-werkverkeer en gedwongen mindfulness

Microsoft introduceert naar verluidt een"virtueel woon-werkverkeer" -functiebedoeld "om mentale boekensteunen te creëren voor de werkdag op afstand". Het werkt ook samen met de meditatie-app Headspace om een ​​nieuwe "emotionele check-in-functie" toe te voegen.

4Koolstofetikettering voor consumptiegoederen

Zoals voedingsfeiten over eten,opsomming van koolstofuitgavenmet betrekking tot verschillende producten op hun verpakking of in marketingmateriaal zal een norm worden. Dit zou kunnen worden gebruiktrechtvaardigen hogere prijzenvoor bepaalde meer "koolstofverantwoorde" items.

5Cashloze biometrische betalingen

Weet je hoe Face ID van iPhone de contactloze betalingen van Apple Pay kan activeren? Nuvoorstellendeze technologie is beschikbaar in veel winkelomgevingen en in verschillende implementaties buiten het Apple-ecosysteem.

Leef winkelen, al enorm populair in China, is als Instagram Live ontmoet het Home Shopping Network - influencers show-and-tell-producten live op sociale media, die alleen bepaalde kortingen en promoties hebben terwijl de feed aan het rollen is. Voorspellers voorspellendit zal wereldwijd populair wordenop korte termijn.

6Klimaatmigratie

Klimaatcrises zullen steeds meer dwingenenorme populatiesverhuizen, waardoor de toewijzing van middelen onder druk komt te staan, grensproblemen ontstaan,cultuuren de algehele veiligheid van miljoenen.

7Opnieuw verwilderen

Steden en voorsteden zijn op zoek naar plekken om de ontwikkeling terug te draaienvoeg stadsgroen toeter compensatie van stijgende C02uitstoot. Vooral als koolstofvastlegging uiteindelijk in geld wordt omgezet, zou dit een impact kunnen hebben op het landgebruik in het algemeen, aangezien het bezit van onontwikkelde bosgrond winstgevend zou zijn. Dit kan wijzen op een verschuiving van een steeds ongrijpbaarder huisbezit naar permacultuurgrondbezit.

8Uitsplitsing van traditionele onderwijstrajecten

Aangezien de pandemie is onderbrokenscholingvoor miljoenen zullen nieuwe relaties met online leren blijven floreren, naast trends zoals unschooling, die nieuwe demografische groepen zullen binnendringen (buiten de periferie). Het gewicht van de studentenschuld en het aanhoudende klassenconflict zullen mensen ook wegleiden van het traditionele pad van hbo-opleiding.

9Paddenstoelen manie

Het toenemende vegetarisme en de vooruitgang van thuiskoken tijdens de pandemie zijn twee drijfveren voor destijgende opwindingrond deze veelzijdige schimmels. (Mijn firma Nemesis schreef vorig jaar een trendrapport genaamdDe Umami-waardetheorie, dus ik ben niet verbaasd over deze trend!)

10Ultrapittig is denieuwumami

Prognoses zeggenmensen zullen steeds enthousiaster worden van pijnlijk pittige smaken, zoals die in spookpepers en extra sterke chilisauzen.

11Massale psychedelica

Paddo's zijn commercieel gezien de nieuwe wiet, net als nieuwe bedrijven en fondsenhaasten om geld te verdienenpsilocybine vooruitlopend op zijn uitgebreide klinische toepassingen. Psychedelica als drugsklasse worden nog steeds gedestigmatiseerd in vergelijking met andere drugs. Volgens prognoses zal dit de komende jaren een nieuw niveau van mainstream-verzadiging bereiken.

11Ontsnap in fantasiewerelden

Het is misschien niet verwonderlijk dat wereldwijde onzekerheid heeft geleid tot eenboom in escapisme, en alle tekenen wijzen erop dat dit sterk doorzet in het volgende decennium. Fantasie kan en zal verschillende vormen aannemen, waaronder langdurige meeslepende game-ervaringen, de recreatieve populariteit van ketamine en nieuwe acceptatie als klinische behandeling, en toenemende commerciële nadruk op de wereld van jeugdliteratuur en de spin-offs ervan in de media.

12Full-filter realiteit

Meeslepende, fotorealistische beelden in de vorm van filterlagen in Instagram-stijl zullen wijdverbreid worden buiten alleen telefoonswanneer toegepast via steeds volwassener augmented reality-systemen, waardoor mensen gedwongen worden de relatie tussen het visuele en het reële in twijfel te trekken, en de consensusrealiteit mogelijk nog verder fragmenteert.

13Tech platform uitgang

Het verzet van consumenten tegen big tech wordt al jaren aangekondigd, maar de wijdverspreide implementatie lijkt eindelijk waarschijnlijk. Het algemene bewustzijn van de onbalans in datamacht bij grote bedrijven zal de consument blij makenbetalen voor zaken als zoeken, e-mail en VPN in plaats van bedrijven hun data te laten gebruiken. Toenemende aandacht voor de machtsonevenwichtigheden van dit model zal leiden tot de acceptatie van meer nichediensten en -platforms.

14Blockchain

Meer wijdverbreide acceptatie van blockchain-technologieën zal van invloed zijn op de manier waarop mensen online identiteiten uitbeelden. Protestbewegingen zullen eisentransparantievan macht, wat de acceptatie van blockchain-technologieën met hun openbare boekhoudsystemen zal stimuleren. Historisch speculatieve producten zoalsNFT's(niet-fungibele tokens) die unieke digitale identiteiten creëren voor items zoals digitale kunstwerken of game-items, zullen mainstream worden.

15Machtsverschuiving in China

De status van China als economisch, politiek en cultureel centrum zal zijn snelle opkomst voortzetten. De VS zal zijn neerwaartse spiraal voortzetten.Chinese consumptiepatronen zullen de toon zettenvoor de wereld.

16Amazone Naties

De relatie tussen enorme bedrijven wier middelen de werkelijke landen steeds meer in het niet doen vallen, en kleine landen die schuldverlichting nodig hebben, zal leiden tot ongewoon barokke belastingontduikingconstructies encomplexe internationale monopoliekwesties.

17Zoom mode

Modeontwerpers en retailers zullen duidelijk creërenverschillende strategieënvoor mode die op het bovenlichaam verschijnt, dwz boven "de zoomlijn" in vergelijking met de onderste helft van het lichaam, die meestal niet zichtbaar is op het scherm.

18Terugkeer van het gezichttillen

Meer invasieve procedures zoals chirurgische facelifts zullen weer populair worden – mensen zijn het beukeer op keer betalen voor fillers, wat meer op een abonnementsmodel lijkt. Superusers zeggen dat een chirurgische facelift op de lange termijn goedkoper is, en de prognoses lijken daarmee in overeenstemming te zijn, aangezien de sector van de plastische chirurgie over het algemeen zal blijven groeien.

19Muziek zonder melodie

Uitgeklede rap metgeen melodieis perfect voor het soundtracken van virale TikTok-video's; de trend van het verwijderen van elementen kan zich sterk uitbreiden naar verschillende categorieën muziek en media.

20Dood van muziekgenres

De beweging van Spotify naar stemmingsgestuurde in plaats van genregestuurde afspeellijsten is zo succesvol geweest dat het suggereert dat muziekgenres zelfzal steeds meer achterhaald zijnin de komende jaren - of in ieder geval volledig onleesbaar.

  • Emily Segal is de auteur van de romanMercurius retrograde, onlangs uitgebracht door Deluge Books. Zij leidt de denktank en het adviesbureauNemesis

Wat gaat het komende decennium brengen? Hier zijn 20 voorspellingen van trendvoorspellers | Emily Segal (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6161

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.