Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (2023)

Films

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (1)

Statische Media

DoorAdam Levine/

In 2008 begon Robert Downey Jr. aan zijn epische comeback in Hollywood met de hoofdrol in 'Iron Man'. Het katapulteerde hem praktisch van de ene op de andere dag naar de status van superster. Hij had zijn keuze uit projecten om het te volgen, en koos uiteindelijk voor een bewerking met een groot budget van Arthur Conan Doyle's wereldberoemde Sherlock Holmes-verhalen, en tekende slechts enkele maanden na zijn debuut als Tony Stark bij het project.

Geregisseerd door "Lock, Stock and Two Smoking Barrels"-regisseur Guy Ritchie, is "Sherlock Holmes" uit 2009 een heel andere kijk op de iconische superdetective: het verandert de erudiete, verfijnde detective in een gespierde man van actie. Gesteund doorJude weten Rachel McAdams, biedt Downey's kijk op Holmes iets anders dan alles wat het publiek ooit had gezien. Uitgebracht onder sterke recensies, het was een groot succes en er volgde snel een vervolg. "Sherlock Holmes: A Game of Shadows", dat in 2011 uitkwam, plaatst Holmes tegen zijn beroemdste rivaal, professor Moriarty (Jared Harris), en bleek opnieuw een succes te zijn aan de kassa.

Sindsdien circuleert er regelmatig in Hollywood over een derde "Sherlock Holmes"-film. Om de paar jaar duiken er nieuwe geruchten op dat de productie binnenkort van start gaat. Maar meer dan 10 jaar later is er nog steeds niets van aan te merken. De vraag blijft dus: zal "Sherlock Holmes 3" ooit gebeuren?

Waarom komt Sherlock Holmes 3 nog niet uit?

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (2)

Warner Bros.

Nog voordat "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" in de bioscoop te zien was, werd een derde film in de serie aangekondigd, met schrijver Drew Pearce - die toen "Iron Man 3" voor Marvel aan het voorbereiden was - ingehuurd om het script te schrijven. Hoewel er geen releasedatum werd onthuld, werd niet verwacht dat het ver weg zou zijn. Maar planning werd al snel een groot obstakel.

In september 2012 maakte Jude Law een opmerking over deze vertragingen. "Ik bedoel, er is zeker sprake van," onthulde de ster (viaCollider), "en ik weet dat er met een script wordt gespeeld, maar Downey is een drukke jongen en ik ben een drukke jongen, dus we zullen zien. Maar we willen [nog een doen]. We zijn een heel gelukkig team en we hebben veel plezier en we denken ook dat er nog veel benen in het duo zitten."

Tussen Robert Downey Jr., Jude Law en regisseur Guy Ritchie die altijd in trek is, lijkt het alsof er iets moet gebeuren als "Sherlock Holmes 3" ooit vooruit zou gaan. Die "gave" gaf uiteindelijk in 2019 toen Dexter Fletcher zich aanmeldde om Ritchie te vervangen als de regisseur van het vervolg, met een geplande releasedatum in 2021. Maar toen de COVID-19-pandemie in 2020 toesloeg, werd het project een van de vele projecten die in de wacht werden gezet.

Vanaf 2022 bleef Fletcher onzeker wanneer "Sherlock Holmes 3" eindelijk het daglicht zou zien. "Ik weet helaas niet wat de tijdlijn daarvan is, maar ik denk dat het zou moeten gebeuren", zei hij tegenCollider. "Het is fantastisch. Ik denk dat het erom gaat dat de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ik denk dat het dat is."

Wat de cast en crew hebben gezegd over Sherlock Holmes 3

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (3)

Warner Bros.

Het is meer dan een decennium geleden dat fans in een theater konden zitten en Robert Downey Jr. en Jude Law op criminelen konden jagen door de steegjes van Londen. In die tijd hebben degenen die bij de filmreeks betrokken waren veel te zeggen gehad over het vooruitzicht van een vervolg - te beginnen met de man die de eerste film regisseerde, Guy Ritchie. In 2022 sprak hij metColliderover de langlopende derde inzending, en zei dat het allemaal afhangt van de filmster. "Dus Robert [Downey Jr.] wilde hier de leiding over hebben", merkte de regisseur op. "De bal ligt bij hem, dus hij heeft de leiding over het script, hij heeft de leiding over de hele zaak. Ik ben daar weggelopen tot er een tijd is dat ik erbij betrokken ben."

Gezien het feit dat Downey de afgelopen 10 jaar een van de machtigste sterren in Hollywood is geworden, kan worden aangenomen dat hij zijn macht zou kunnen gebruiken om de leiding te nemen over 'Sherlock Holmes 3'. Wat heeft hij er dan over te zeggen? Tot nu toe hield de acteur de lippen stijf op elkaar, maar zijn entourage sprak toeDe omslagin 2023 met een bemoedigende update. "We hebben samen geluncht met Robert, wij drieën", zegt Downeys vrouw en producer Susan Downey. "En ["Sherlock Holmes 3"] was een heel specifiek gespreksonderwerp. Dus ja, het zit in de hopper. We gaan het doen wanneer het goed is, met de juiste mensen, maar het is een prioriteit voor het bedrijf en een prioriteit voor Robert."

Wat kan er worden onderzocht in Sherlock Holmes 3?

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (4)

Warner Bros.

Als "Sherlock Holmes 3" ooit uitkomt, waar zal het dan over gaan? De finale van "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" ziet het einde van Holmes' aartsvijand Moriarty, evenals de valse dood van Holmes zelf, die terugkeert in de slotmomenten van de film. De derde inzending zou kunnen doorgaan waar die scène ophoudt, maar met meer dan een decennium dat is verstreken sinds de tweede film debuteerde, is dat misschien niet mogelijk. Wat weDoenweten is dat Robert Downey Jr. grote ambities heeft voor de threequel.

"We hebben een 'Sherlock 3' in ontwikkeling", zei hij in eenReddit AMAin 2014. "We willen dat het de beste van de serie wordt, dus dat is een behoorlijk grote opdracht." Hoewel sommigen misschien spotten met een terugkeer voor Moriarty, kan het lange ontslag hier van pas komen. De terugkeer van de schurk uit de dood - hetzij door een letterlijke wederopstanding of zijn eigen sluwe nep-out - zou sterkracht kunnen opleveren van acteur Jared Harris en een waardige tegenstander die op zoek is naar een langverwachte rematch tegen de Londense detective.

Of de film nu de beroemdste vijand van Holmes herintroduceert, een klassiek literair verhaal aanpast dat we nog niet op het scherm hebben gezien, of een geheel nieuwe vijand voor Holmes creëert, alle betrokkenen willen ervoor zorgen dat het een verhaal is dat een derde film waardig is. "We willen dat het beter is dan de andere twee," vertelde Jude Lawrijk"We willen ervoor zorgen dat het slimmer en slimmer wordt, maar in hetzelfde domein."

Wie zou de hoofdrol spelen in Sherlock Holmes 3?

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (5)

Warner Bros.

De eerste twee 'Sherlock Holmes'-films spelen Robert Downey Jr. als Holmes, Jude Law als Mr. Watson en Rachel McAdams als Irene Adler. De tweede film, "Sherlock Holmes: A Game of Shadows", voegt Stephen Fry toe als Mycroft Holmes, de broer van Sherlock, en Jared Harris als professor Moriarty. Nu Downey in wezen de leiding heeft over elke nieuwe film (volgens voormalig regisseur Guy Ritchie), is hij een slot om de rol van Sherlock opnieuw op te nemen. Law heeft ook herhaaldelijk zijn interesse getoond om nog een keer terug te keren als Watson.

Nu Moriarty aan het einde van de tweede film doodvalt, is het natuurlijk onwaarschijnlijk dat Harris zou terugkeren - tenzij het verhaal rond zijn comeback zou draaien. Evenzo wordt Adler - die samenwerkte met de rivaal van Holmes - beledigd in "Sherlock Holmes: A Game of Shadows": in het bijzonder wordt ze blijkbaar vergiftigd door Moriarty als hij beseft dat hij haar niet langer kan vertrouwen. Hierdoor blijft McAdams waarschijnlijk buiten beeld, maar als het gaat om de wereld van 'Sherlock Holmes', is alles mogelijk.

Een acteur die we echter nog een keer konden zien opduiken, is Eddie Marsan, die Scotland Yard Inspector Lestrade speelde en meer dan tien jaar later geïnteresseerd blijft in een terugkeer. denk dat het al meer dan 10 jaar geleden is, 12 jaar nu," zei hij in een interview metComicBook. comin 2023. "Ik weet het niet ... ik denk dat Jude fantastisch was. Ik zou er wel een willen doen, dus we zullen zien."

Is er nog plek voor Sherlock Holmes 3?

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (6)

Warner Bros.

De filmwereld is enorm veranderd sinds de eerste 'SherlockHolmes'-film in 2009 in de bioscopen te zien was. Tussen de explosie van filmuniversums en de opkomst van streamingplatforms zoals Netflix en Amazon Prime Video, is het steeds moeilijker voor nieuwe films om indruk te maken en succes te vinden. Tel daar de verwoestende impact van de COVID-19-pandemie op de hele theaterindustrie over de hele wereld bij op en het is niet te zeggen wat voor soort kassa "Sherlock Holmes 3" zou opleveren.

Bovendien hebben de SherlockHolmes-verhalen van Arthur Conan Doyle sinds 2009 een aantal populaire bewerkingen opgeleverd. De meest prominente is de serie "Sherlock" van de BBC, met Downey's MCU-tegenspeler Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. De show, die in 2010 debuteerde, werd al snel een van de populairste series op televisie. Voor veel moderne kijkers,Cumberbatch's Sherlock is de definitieve versie van het personage op het scherm. In de Verenigde Staten kende "Elementary" van CBS een enorm succesvolle zeven seizoenen in de ether, geleid door Jonny Lee Miller als Sherlock en Lucy Liu als Dr. Joan Watson. Bovendien scoorde Netflix een grote hit met 'Enola Holmes'. Henry Cavill speelt de beroemde detective in deze film, die in 2022 een vervolg kreeg.

Dat is ook niet waar de aanpassingen eindigen. Denk aan de beruchte flop uit 2018 die "Holmes & Watson" is. Er is ook het drama 'Mr. Holmes' uit 2015, met in de hoofdrol Ian McKellen als een ouder wordende versie van Sherlock. Eindelijk is erkomende CBS-serie "Watson,"die natuurlijk is gecentreerd rond de rechterhand van Holmes. Heeft het publiek genoeg gehad van de grote speurneus van Arthur Conan Doyle? Het is mogelijk dat "Sherlock Holmes 3" gewoon een beetje te veel Sherlock is in een toch al Sherlock-zware tijd.

Waarom er geen beter moment is voor Sherlock Holmes 3

Sherlock Holmes 3 - Zal het ooit gebeuren? (7)

Warner Bros.

Ondanks de jaren die zijn verstreken sinds "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" in de bioscopen verscheen, is er misschien geen beter moment dan nu om een ​​derde "Sherlock Holmes"-film uit te brengen. Om te beginnen blijft Hollywood uitgehongerd naar films die het publiek na de COVID-19-pandemie terug naar het theater zullen krijgen. Bovendien snakt het publiek naar iets speciaals na jaren van dezelfde oude superheldenfilms. Gezien het succes van beide 'Sherlock Holmes'-films en de blijvende populariteit van beide sterren - die vandaag nog groter zijn dan tien jaar geleden - zou 'Sherlock Holmes 3' klaar kunnen zijn om de volgende grote sensatie te worden.

Niet alleen het publiek en de bioscopen snakken naar een grote hit. Sinds hij met pensioen ging als Tony Stark in 'Avengers: Endgame' uit 2019, heeft Robert Downey Jr. moeite om een ​​hitfilm binnen te halen. Zijn eerste poging na de MCU was "Dolittle" uit 2020, wat een regelrechte ramp bleek te zijn. Als hij een triomfantelijke comeback in de bioscoop wil maken als de ster van een andere grote blockbuster, is "Sherlock Holmes 3" misschien wel de beste keuze.

Aanbevolen

FAQs

What 3 things did Sherlock Holmes never leave without? ›

Most Victorian men would never leave the house without a hat and gloves. He would never be seen in his shirt sleeves. So a suit jacket and waistcoat are in order. Pencil, small notebook and small magnifying glass.

Is Robert Downey Jr doing a third Sherlock Holmes? ›

Clearly, that date didn't work out either, as it is now 2023, and the project has still not seen the light of day. Still, reporting has been consistent that Robert Downey Jr. is still fiercely committed to the project and hopes to expand the Sherlock Holmes universe beyond the films.

Why is Sherlock Holmes 3 taking so long? ›

Though noting he doesn't have much involvement in the threequel, the original franchise director pointed toward Downey Jr.'s involvement with the films as the biggest delay, namely his oversight on every aspect of the production.

Is Sherlock Holmes 3 still happening? ›

As of July 2023, we don't know the Sherlock Holmes 3 release date, but we know that the film is in development, and Robert Downy Jr recently said the film was a priority for him.

What was Sherlock Holmes famous saying? ›

How often have I said to you that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?

What was Sherlock Holmes IQ? ›

Radford estimates Holmes' IQ at 190, which places him much, much higher than our crazy-haired scientist. Since then, there have been many more studies on this fictional character leading people to lower his intelligence rating, but he still remains one of the smartest characters ever written.

Who is Sherlock Holmes love interest? ›

Irene Adler is a minor villain on the BBC crime drama, Sherlock. Irene is one of the only love interests of Sherlock Holmes. She manipulated Sherlock into decoding her phone that he was after which had information on it that the Queen of the United Kingdom wanted.

Who is Sherlock Holmes's sister? ›

Conan Doyle, but Sherlock Holmes has a kid sister. Her name is Enola. Readers of Nancy Springer's Enola Holmes series of YA mystery novels know this.

Will there be more Robert Downey Jr Sherlock Holmes? ›

Sherlock Holmes 3 has been in development for quite some time and even had a director attached, but it has yet to begin production. While it seems like there's been no movement on the project for quite some time, Team Downey says it will happen and that Robert Downey Jr. wants it.

What is the longest Sherlock Holmes story? ›

If you were wondering which book was the longest, it's The Return of Sherlock Holmes. The shortest is The sign of Four.

Did Sherlock relapse in season 3 finale? ›

The hour went down a dark path as Sherlock was forced to work with his former drug dealer in order to rescue his friend Alfredo. Eventually, the P.I. succumbed to his nature and broke his sobriety. While it's a sad turn of events for all involved, the plot twist does have an upside: Joan announced that the senior Mr.

How many times was Sherlock Holmes beaten? ›

In 1887, Holmes confessed he has been beaten four times: three times by men and once by a woman (FIVE, 48).

Does Sherlock end up with anyone? ›

Sherlock Holmes never marries anyone in Arthur Conan Doyle's original stories. The only woman whom Holmes ever holds in high regard is Irene Adler—one of few characters to be clever enough to get past him.

Is there going to be a fifth Sherlock? ›

While the return of Sherlock season 5 is unlikely at this time, the creator wants to see the show back. In an interview on BBC Today in January, Steven Moffat said that he wants to see the show back on the air.

Is Sherlock Holmes 3 a prequel? ›

What are 3 objects associated with Sherlock Holmes? ›

The curved pipe. The magnifying glass. The deerstalker cap. These three objects are intimately associated with the enduring image of Sherlock Holmes.

What did Sherlock Holmes always carry with him? ›

At various times, from a jumble of sandwiches, flasks, cigar-cases, tobacco pouches, and pipes, the following items appear from Holmes's pockets: a jemmy, screwdrivers, a compass, a measuring tape, a magnifying lens, and, by implication, even a can opener and a corkscrew.

What are three facts about Sherlock Holmes? ›

Ten Facts about Sherlock Holmes
  • Sherlock Holmes was originally going to be called Sherrinford. ...
  • The second Sherlock Holmes novel was the result of a dinner party with Oscar Wilde. ...
  • Sherlock Holmes didn't wear a deerstalker. ...
  • Sherlock Holmes is the most-filmed fictional character.

What objects did Sherlock Holmes use to solve crimes? ›

The Scientific Sherlock Holmes
  • Finger Prints. Sherlock Holmes was quick to realize the value of fingerprint evidence. ...
  • Typewritten Documents. ...
  • Handwriting. ...
  • Footprints. ...
  • Ciphers. ...
  • Dogs.
Sep 9, 2013

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 04/12/2023

Views: 6255

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.