Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (2023)

Een veel voorkomende vraag in de tattoo-wereld, vooral bij mensen die hun eerste tattoo laten zetten, gaat overhoe lang het proces zal duren.

Als nieuwe tattoo-artiest is het belangrijk om klanten precies uit te kunnen leggen wat er in hun tattoo zit, van het eerste idee tot het eindproduct, en om ze een goede inschatting te geven van het tijdsbestek.

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (1)

In dit artikel behandelen we:

  • Waarom het belangrijk is om de lengte van een tatoeage te berekenen
  • Welke soorten dingen beïnvloeden de tattoo-tijd
  • Andere factoren die betrokken zijn bij de lengte van de tatoeage

Inhoudsopgave

Waarom stellen mensen deze vraag?

Welke factoren beïnvloeden de lengte van een tattoo-sessie?

Bereid je voor op een tattoo-carrière met het Artist Accelerator-programma

Waarom stellen mensen deze vraag?

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (2)

Als tattoo-artiest hoor je klanten waarschijnlijk de hele tijd vragen hoe lang hun tattoo duurt. Hiervoor zijn een aantal verschillende redenen:

Pijn

Een van de grootste redenen waarom klanten vragen hoe lang hun tatoeage zal duren, is dat ze voorbereid willen zijn op de pijn, vooral wanneer ze hun allereerste tatoeage krijgen. Cliënten die niet weten hoe het voelt om getatoeëerd te worden, kunnen zich grote zorgen maken over hoeveel pijn het zal doen - en hoe lang de pijn zal aanhouden.

Je cliënt voorbereiden op de hoeveelheid en de duur van de pijn kan een enorm verschil maken in het proces. Klanten die klaar zijn voor depijn van een tatoeagezijn waarschijnlijk mentaal voorbereid om stil te blijven en u uw beste werk te laten doen.

Organisatie

Een van de andere factoren die betrokken zijn bij het plannen van een tatoeage is plannen. Zowel klanten als tattoo-artiesten hebben drukke schema's, en als iedereen weet hoe lang de tattoo van begin tot eind zal duren, kan iedereen dienovereenkomstig plannen.

De meeste kleine tatoeages kunnen in één keer worden gezet, maar voor grotere, meer gedetailleerde tatoeages kan een hele dag of meerdere sessies nodig zijn. Dit is een groot deel van ieders schema, wat betekent dat de klant het vroeg genoeg moet weten om het te laten werken.

Zenuwen en nieuwsgierigheid

Soms stellen klanten heel veel vragen om hun eigen zenuwen te kalmeren. Mensen die nieuw zijn in het krijgen van een tatoeage weten misschien niet wat ze kunnen verwachten, en ze zullen op hun artiest vertrouwen om hen een beter idee te geven.

Ook al kan het oud worden om deze vraag keer op keer te beantwoorden, geduldig zijn met klanten en grondig zijn als je met ze praat over hun tattoo-idee zal helpen om een ​​betere ervaring te creëren.

Geld

Ervaren klanten weten dat het krijgen van een tatoeage die een lange sessie vereist, meer gaat kosten. Veelartiesten rekenen per uur, en het is belangrijk voor een klant om te weten hoe tijdrovend de tatoeage zal zijn, zodat ze het geld kunnen sparen om meerdere sessies te betalen.

Welke factoren beïnvloeden de lengte van een tattoo-sessie?

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (3)

Scarificatie is de algemene term die wordt gebruikt om het creëren van littekens op het lichaam als kunstwerk te omschrijven, maar er zijn verschillende specifieke soorten scarificatie. Terwijl tatoeëren inkt in de huid duwt, maakt scarificatie gebruik van branden of snijden om littekenweefsel in de gewenste vorm te vormen.

Tattoo-stijl

Sommigetattoo stijlenzullen natuurlijk langer duren dan andere omdat stijl een grote invloed heeft op de complexiteit van het ontwerp. Hyperrealisme, puntwerk en grote, kleurrijke tatoeages zullen meer tijd kosten dan iets in een eenvoudigere stijl.

Detailniveau

Deze is eenvoudig: een eenvoudige tatoeage zal veel sneller worden gedaan dan een tatoeage met veel complexiteit in het ontwerp.Script, eenvoudigband werk, en minimalistische tatoeages zullen vrij snel zijn in vergelijking met zeer gedetailleerd werk.

Hoeveelheid kleur

Kleurtattoos duren meestal langer dan zwartwerk ofzwarte en grijze tatoeages, omdat de artiest de tijd moet nemen om meerdere kleuren te mengen.

Welke tattoo-stijl je aan het doen bent, heeft ook invloed op hoe lang kleurentattoos duren.Traditionele tatoeagesmet vlakke kleuren gaat sneller dan meerrealistisch ogende tatoeagesdat vereist veel zeer delicaatschaduwen kleurmenging.

tatoeage grootte

Grootte is een van de grootste factoren die een rol spelen bij hoe lang het duurt om een ​​tatoeage te voltooien. Een kleine tatoeage kan een tot enkele uren duren en kan waarschijnlijk tijdens het eerste bezoek worden gedaan. Afhankelijk vantattoo winkel, kan een klant misschien een tattooshop binnenlopen en zijn tattoo binnen een uur of twee laten zetten.

Een grote tatoeage vereist uiteraard veel langere sessies. Een tatoeage met volledige mouw zal bijvoorbeeld waarschijnlijk meerdere sessies van meerdere uren in beslag nemen.

Plaatsing van tatoeages

De locatie van een tatoeage kan een heel groot effect hebben op hoe lang het duurt om de tatoeage te zetten. Sommige delen van het lichaam zijn voor een artiest moeilijker te tatoeëren dan andere. Sommige van demoeilijkste delen van het lichaam om te tatoeërenzijn de oksel, buik, ribben en handen. De huid gedraagt ​​zich anders op verschillende delen van het lichaam, waardoor de artiest mogelijk meer tijd nodig heeft om de inkt op de juiste manier te verzadigen.

Pijn tolerantie

De pijntolerantie van een cliënt is een factor in de lengte van een tatoeage. Klanten die kunnen zitten voor een tatoeage zonder al te veel pauzes nodig te hebben, zullen sneller klaar zijn dan degenen die wat meer tijd nodig hebben om het proces te doorlopen.

Tatoeages erinmeer pijnlijke plekkenzal waarschijnlijk iets langer duren dan tatoeages op gemakkelijkere plekken, omdat cliënten sneller hun pijngrens zullen bereiken en pauzes moeten nemen of zelfs een andere keer terug moeten komen.

Voorkeur van artiest

De tijd die nodig is om een ​​tatoeage te voltooien, varieert van artiest tot artiest. Sommige artiesten zijn gespecialiseerd in de ontwerpen die klanten meebrengen, dus misschien kunnen ze door een tatoeage vliegen die een andere artiest meer tijd zou kosten. Andere kunstenaars houden ervan om erg traag en methodisch te zijn in hun werk.

Bovendien gebruiken kunstenaars verschillende technieken voor zaken als kleurtoepassing, zwart-grijs werk, enz., en dat zal de totale tijd beïnvloeden.

Praten met uw klanten over tattoo-lengte

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (4)

Nieuwere klanten begrijpen misschien niet dat het tattoo-proces meer is dan de tijd die nodig is om het ontwerp fysiek op het lichaam te tatoeëren.

Er zijn veel andere onderdelen van het tatoeageproces die van invloed zijn op hoe lang het duurt voordat de tatoeage van een idee naar een afgewerkt product gaat.

Ontwerpproces

Wanneer een klant een idee aan een tatoeëerder voorlegt, heeft de artiest tijd nodig om te plannen. Dit omvat vaak een pre-tattoo-consult om het ontwerp, de stijl, de locatie, de kosten, enz. Te bespreken. De artiest heeft dan tijd nodig om met een voorstel te komen.ontwerp voor de tatoeage.

De klant in het schema passen

Naarmate je meer en meer klanten krijgt, heb je misschien een langere lijst met mensen die wachten om getatoeëerd te worden.

Soms nemen artiesten maanden van tevoren boekingen aan en sluiten ze hun boeken voor een bepaalde tijd om al het geplande werk in te halen. Dit betekent dat een klant misschien moet wachten om zelfs maar zijn tattoo-idee aan een artiest te pitchen, en dat ze waarschijnlijk weken of zelfs maanden moeten wachten om hun tattoo te krijgen zodra de afspraak is gepland.

Genezingsproces

Genezing is net zo goed een onderdeel van het tattoo-proces als de planning en daadwerkelijke tattoo-applicatie. Degenezingsprocesgebeurt in veel verschillende fasen en varieert op basis van de grootte en complexiteit van de tatoeage.

Cliënten willen hun tatoeage vaak laten zien zodra ze deze hebben, maar sommige artiesten raden aan om de tatoeage een paar uur bedekt te houden. Cliënten realiseren zich misschien ook niet hoe lang het duurt voordat de huid rond de tatoeage er niet meer rood en boos uitziet, en dat tatoeages vervellen en van uiterlijk veranderen terwijl ze genezen.

De buitenste laag van de huid geneest meestal binnen 2-3 weken met de juiste behandelingtatoeage nazorg, maar het kan wel 6 maanden duren voordat de tatoeage volledig is genezen. Klanten zullen maanden na hun tatoeage de juiste nazorg moeten behouden om alle huidlagen correct te laten genezen, en dit zal het proces als geheel meer tijd kosten.

Bereid je voor op een tattoo-carrière met het Artist Accelerator-programma

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101 (5)

Het begrijpen van de basisprincipes van tattoo's is een belangrijke stap in je reis naar een tattoo-carrière, maar het kan ook behoorlijk onthullend zijn voor hoe moeilijk tatoeëren kan zijn. Zonder de juiste kennis is het onmogelijk om je vaardigheden te verbeteren en een professionele tattoo-artiest te worden.

Het is echter moeilijk om de duidelijke informatie te vinden die u nodig heeft om verder te komen. En met zoveel online, is het moeilijk om te voorkomen dat je slechte gewoonten overneemt van onjuiste en verouderde bronnen.

Dit is een van de grootste problemen waarmee nieuwe tatoeëerders worden geconfronteerd, en te veel getalenteerde artiesten hebben hun doel om met tatoeëren te beginnen opgegeven vanwege de jaren die het zou kosten om hun slechte gewoonten af ​​te leren.

Daarom leren aspirant-artiesten tatoeëren met de gestructureerde cursus van het Artist Accelerator Program. Als student leer je elke stap van het tattoo-proces van professionele artiesten met de ervaring en het advies dat je nodig hebt voor je tattoo-carrière.

Met de Artist Accelerator verspil je geen tijd meer aan het zoeken door onjuiste informatie. Je krijgt gewoon de duidelijke, gemakkelijk te begrijpen lessen die je nodig hebt om snel te verbeteren... samen met ondersteuning en gepersonaliseerde feedback van professionele artiesten in onze online Mastermind-groep.

Meer dan 2500 studenten hebben de cursus al gevolgd, waarvan velen een eigen studio hebben geopend. Als je mee wilt doen enleer de vaardigheden die je nodig hebtom sneller fulltime te gaan tatoeëren...

Klik hier voor meer informatie over het Artist Accelerator-programma.

FAQs

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? | Tatoeëren 101? ›

Tattoo artiesten, zeker de goede, hebben een wachttijd. Bij heel bekende artiesten kan het twee jaar duren voordat er tijd voor je is. Maar laat je niet ontmoedigen, er zijn er ook bij wie je veel sneller terecht kunt en die ook heel goed werk leveren.

Hoe lang duurt het om een tattoo te laten zetten? ›

Wil je een kleine tattoo dan duurt het ongeveer tussen een half uur en 1,5 uur voordat deze klaar is; dit is afhankelijk van de tattoo en ook van wat voor huidtype je hebt. Geloof niet alles wat je op TV ziet, voor een programma wordt alles in een korte tijd weergegeven maar echt grote tattoo,s duren langer als 1 uur!

Hoelang is een Dagsessie tatoeëren? ›

Reken (weer kort door de bocht) tussen 4 en 8 dagsessies. Die dagsessies kunnen ofwel allemaal door dezelfde artiest gezet worden, ofwel kan je je arm zien als collectie van verschillende artiesten (en dus verschillende prijzen). Je kan die dagsessies kort na elkaar houden bv 1 dag per week voor een aantal weken lang.

Hoe duur is een tattoo van 5 cm? ›

Hoeveel kost een tattoo van 5 cm? Hoe duur is een 5×5 afmeting tattoo? – Bij een afmeting van 5 x 5 hebben we het nog over een kleine tatoeage en ben je meestal rond de €100 euro kwijt.

Hoe ziet een tattoo eruit na 1 week? ›

De 1e week gaat je tattoo genezen en krijg je korstvorming. Dit gaat jeuken, niet krabben want dan kan je de inkt eruit trekken, insmeren helpt bij de jeuk. Nog steeds geen synthetische of wollen stof op de tattoo. De 2e week zijn de meeste korstjes er af en is je tattoo voorzien van een nieuwe dunne huidlaag.

Hoe lang mag je niet douchen met een tattoo? ›

De meeste tattoos kan je alles weer mee doen na ongeveer 2 a 3 weken. Dan kan je weer heerlijk lang onder de douche staan, naar de sauna, zwemmen, sporten enz.

Doet eerste tattoo pijn? ›

Over het algemeen is het tatoeëren op plekken met een dunnere huid en dichter op het bot, gevoeliger. Vaak wordt het gevoel van het laten zetten van een tattoo omschreven als een krassend gevoel. Dit kun je ervaren als een vervelend gevoel, maar niet als zeer pijnlijk.

Wat zijn de pijnlijkste plekken om te tatoeëren? ›

Eén van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo is absoluut de tepel. Hier komen veel zenuwuiteinden samen, waardoor de pijn moeilijk te verdragen is. De nek, onderrug, bovenste ribben en het hoofd staan ook hoog op het lijstje van onze professionele tatoeëerders en de Barber DTS -crew.

Hoe lang duurt een tattoo van 10 cm? ›

Ga in ieder geval maar uit van 15 tot 20 uur. Echt hoor, geen geintje. En is je ontwerp moeilijk en kleurrijk, dan kan het een jaar (of langer) duren voordat je tattoo helemaal af is.

Hoe diep gaat naald tattoo? ›

De huid en het zetten van een tattoo

De naald met inkt in de machine gaat ongeveer 2 mm diep in de huid en bereikt daardoor de lederhuid. De inkt kapselt zich in de lederhuid waardoor de tattoo zichtbaar wordt op het lichaam.

Hoe duur is een 10 cm tattoo? ›

Nogmaals: dit verschilt per ontwerp, maar een goede vuistregel is wel dat een tattoo van 20 x 10 centimeter (ter grootte van je hand) doorgaans rond de 600 tot 800 euro kost.

Hoeveel kost een tattoo van 1 letter? ›

Gemiddeld kost een letter tattoo rond de €50. Dit is natuurlijk afhankelijk het design en de grote van de tattoo.

Wat kost een klein hartje tattoo? ›

Een makkelijk ontwerp kost een stuk minder dan een moeilijk ontwerp. Ook het lettertype van je tattoo is bepalend voor de prijs. Een initiaal, een figuurtje of een hartje – bijvoorbeeld op je pols – kost doorgaans ongeveer 50 tot 100 euro.

Hoeveel nachten slapen met folie op tattoo? ›

Na de 3e nacht laat je de folie achterwege en gebruik je alleen nog zalf. Het verschilt per huidtype hoe vaak je moet smeren. Doet dit minimaal 3 keer per dag.

Waar vervaagt een tattoo het snelst? ›

In het algemeen zal je tattoo sneller vervagen op plaatsen waar de zon komt of die worden blootgesteld aan andere elementen. Draag jij bijvoorbeeld iedere dag een rugzak? Dan laat je het best geen tattoo op je schouder zetten, want door de wrijving met de bandjes zal die sneller vervagen.

Hoe tattoo zwart houden? ›

Bescherm je tattoo tegen de zon

“Huid die bruint door de zon, schilfert daarna weer af”, zegt Ruth. “De tattoo, die in de lederhuid zit, het laagje net onder de buitenste huidlaag, is ook onderhevig aan dat proces. De inkt zal mee verkleuren en dat is onomkeerbaar.” Ben jij iemand die niet graag zonnecrème smeert?

Hoe lang niet op tattoo slapen? ›

De eerste 3 dagen verschoon je tattoo op deze manier minimaal 3 maal per dag (met tussenposen van enkele uren) en laat je de folie er ook 's nachts op zitten. Na de 3e nacht laat je de folie achterwege en gebruik je alleen nog zalf. Het verschilt per huidtype hoe vaak je moet smeren.

Hoeveel kost het om een kleine tattoo te laten zetten? ›

Hoeveel kost een tattoo van 1cm? De prijs van een tattoo hangt af van de grootte, de plaats en de artiest. Doorgaans ligt de prijs voor een goed ontwerp ergens tussen de 50 euro voor een kleine tattoo en enkele duizenden euro's voor een uitgebreid en uniek ontwerp.

Hoe bereid je je voor op je eerste tattoo? ›

Zorg dat je schoon naar je afspraak komt. Dan voel je je meer op je gemak en dat is voor de tattoo artist ook prettig. Je huid van de voren invetten is niet nodig en werkt vaak juist minder goed. Heb je een hele droge huid, gebruik dan een hydraterende (vocht inbrengende) crème.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated: 28/11/2023

Views: 5723

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.