Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? - AutoriteitTattoo (2023)

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? - AutoriteitTattoo (1)

 • Geschreven doorDan Jagerop 6 mei 2023
  Laatst bijgewerkt: 10 mei 2023

Stel je voor dat je een tattooshop binnenloopt, klaar om je huid te versieren met een sierlijke ster of een provocerend woord - je bent in en uit in een oogwenk. Maar wat als uw visie een ingewikkeld, uitgestrekt meesterwerk met zich meebrengt? De tattoo-reis kan maar liefst 60 uur of meer duren, verspreid over talloze sessies.

Laten we eens kijken naar de factoren die bepalen hoe lang het duurt om het door jou gekozen tattoo-ontwerp tot leven te brengen.

tatoeage grootte

Het is niet verwonderlijk dat de grootte verreweg de grootste factor is. Zelfs een gedetailleerde en kleurrijke tatoeage kan in een korte sessie worden afgewerkt, als hij maar zo groot is als een sinaasappel. Je kunt echter niet verwachten dat je snel een volledige mouw of een grote rugtattoo krijgt, ook al is het een vrij eenvoudig ontwerp. Zorg ervoor dat je goed gevoed bent voor je sessie, want je tijd in de tattooshop kan langer duren dan verwacht.

Grotere tatoeages kunnen tot 50 of zelfs 60 uur in de stoel duren om te voltooien, en het is niet ongebruikelijk dat tatoeages met een volledige mouw een jaar nodig hebben om te voltooien vanwege planningsbeperkingen en conflicten tussen jou en de agenda's van je artiest. Kleine tatoeages kunnen, wanneer ze in de bekwame handen van een bedreven artiest worden geplaatst, in slechts een uur worden voltooid en leveren nog steeds verbluffende resultaten op.

Plaatsing van tatoeages

Waar je je tatoeage wilt hebben, heeft ook invloed op hoe lang het duurt om te voltooien.

Het lichaam is niet gelijkmatig glad. We hebben botten die richels en bobbels onder onze huid creëren, en sommige delen van onze huid kunnen strakker zijn dan andere. Dit alles heeft invloed op hoe gemakkelijk of moeilijk het is om de tatoeage aan te brengen.

Je elleboog kan bijvoorbeeld een beetje een uitdaging zijn, gezien hoeveel de huid beweegt bij het buigen, hoe het bot bij je gewricht voorkomt dat het glad wordt en een plat oppervlak wordt, en hoe moeilijk het kan zijn om het in een rechte lijn te houden. bepaalde positie gedurende langere tijd.

Ook uw comfort speelt een rol. Lange tijd in een stoel zitten of achterover leunen is misschien niet zo erg, maar voorovergebogen terwijl je tattoo-professional je rug inktt, is misschien iets dat je maar een paar uur achter elkaar kunt verdragen.

Sommige gebieden zijn gevoeliger voor pijn, zoals de knie of de knieribbenkast. Als je een tatoeage krijgt op een pijnlijke plek, kan het zijn dat je de sessies wat korter moet houden of vaker een pauze moet nemen.

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? - AutoriteitTattoo (2)

Kleuren

De snelste tatoeages zijn die met slechts één kleur.Hoe meer kleuren een tatoeage bevat, hoe langer het duurt om af te werken. Er is een simpele reden waarom: elke keer dat je tattoo-artiest naar een andere kleur overschakelt, moet hij de tattoo-machine schoonmaken om ervoor te zorgendat geen van de pigmenten van de vorige kleur zich vermengt met de nieuwe die ze aanbrengen. Als ze dit tijdens een sessie meerdere keren moeten doen, kan het een tijdrovende bezigheid worden.

Natuurlijk, als je speciale tatoeages zoals witte inkt en glow in the dark-tatoeages krijgt, schiet de sessietijd omhoog omdat deze technieken en kleuren moeilijker zijn om mee te werken. Tijdens het zitten zal er ook meer zorg nodig zijn om deze complexe tatoeages correct af te werken.

Tatoeage-detail

Getalenteerde tattoo-artiesten kunnen extreme details aan een tatoeage toevoegen, maar het zal tijd kosten.

Een eenvoudige tekenen,flits ontwerpkan snel worden gedaan, maar dit is niet het geval met een ingewikkelde tatoeage. Het is niet alleen omdat al die kleine details vereisen dat de tatoeëerder meer inkt aanbrengt; het is omdat het gaat om kleine, precieze bewegingen die niet kunnen worden gehaast.

Portrettattoos zijn berucht omdat ze lang duren om te voltooien, net als patroon/geometrische tatoeages. Een klein foutje kan een enorme impact hebben op het resultaat van de hele tatoeage. De tatoeëerder zal zijn werk willen vertragen om ervoor te zorgen dat alles perfect wordt uitgetekend.

Bekendheid met tatoeages

Gedurende de carrière van een tatoeëerder komen bepaalde ontwerpen en thema's keer op keer terug. Zeer populaire tattoo-onderwerpen zijn onder andere schedels, rozen, ogen en wolken.

Naarmate kunstenaars meer gewend raken aan wat er nodig is om deze ontwerpen op de huid te tekenen, zullen ze hun proces kunnen versnellen met behoud van hun kwaliteit. Evenzo, als je een ontwerp kiest van de muur van de wachtkamer van de studio, of uit het ontwerpboek van de winkel, kun je er zeker van zijn dat je tatoeëerder door de zitting zal knallen, aangezien ze waarschijnlijk al vaker hetzelfde ontwerp hebben getekend.

Als een tatoeëerder echter een nieuw of onbekend ontwerp tegenkomt, zullen ze veel langzamer willen tatoeëren omdat ze vertrouwd raken met hoe het ontwerp over het gekozen lichaamsdeel moet vloeien. Dit kan uren toevoegen aan een lange sessie.

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? - AutoriteitTattoo (3)

Pijngrens

Tattoo-sessies kunnen variëren van een uur tot een hele werkdag. Veel tattoo-artiesten laten hun klanten vier tot vijf uur zitten, maar sommigen laten je zelfs zeven of zelfs acht uur achter elkaar tatoeëren.

Dit is waar uwpersoonlijke pijngrenskomt in het spel. Als je moeite hebt om de pijn van een tatoeage te verdragen, zou een sessie van acht uur neerkomen op marteling. Als dat voor jou het geval is, zal je tattoo-artiest waarschijnlijk besluiten om de sessies kort te houden, wat het proces kan verlengen.

Een tatoeage die acht uur duurt, kan in de loop van drie of vier sessies worden voltooid als je geen sterke pijntolerantie hebt.

Natuurlijk heeft je pijntolerantie waarschijnlijk geen invloed op hoe lang het duurt om de eigenlijke tatoeage te zetten, maar alleen op hoeveel dagen het duurt voordat de tatoeage voltooid is. Het kan ook de totale hoeveelheid tijd die je in de studio doorbrengt verhogen, aangezien de tattoo-artiest bij elke sessie zijn apparatuur moet opstellen en je inkt moet inpakken. Dit zijn niet erg tijdrovende activiteiten, maar in de loop van een half dozijn sessies kunnen ze oplopen.

Als de tatoeage die je plant je eerste is, zal je artiest je waarschijnlijk niet voor een hele dag boeken. Deze lange sessies zijn echte uithoudingstests, dus tenzij je al ervaring hebt met tatoeages en weet hoeveel je kunt weerstaan, zal je artiest je waarschijnlijk beperken tot kortere zittingen.

Alle artiesten hebben echter hun eigen methoden en implementaties als het gaat om sessietijden, dus beschouw dit advies niet als evangelie.

Beschikbaarheid van artiesten en klanten

Bij het inschatten van hoe lang het duurt om een ​​tatoeage af te maken, vergeten mensen vaak rekening te houden met de beschikbaarheid van de tattooshop.

Tattoo studio's vertrekken meestalongeveer twee weken tussen elke sessie, maar alleen als ze het niet te druk hebben. Als je met iemand werkt waar veel vraag naar is, kunnen ze je misschien maar één keer per maand voor sessies van twee tot drie uur inhuren. Als dat het geval is, kan zelfs een tatoeage van zes uur maanden duren om te voltooien.

Je tattoo-artiest kan ook vaak reizen om congressen, workshops en andere evenementen bij te wonen, waardoor de tijd tussen de sessies kan toenemen.

Omgekeerd, als ze veel ruimte in hun schema hebben, kunnen ze je sessies misschien dichter bij elkaar boeken, dus een tattoo van tien uur die twee sessies in beslag neemt, kan binnen een paar weken worden voltooid.

Je tatoeëerder moet rekening kunnen houden met beperkingen in je schema. Als je alleen voor sessies kunt zitten nadat je klaar bent met werken, of als je kinderen hebt om voor te zorgen en niet langer dan drie of vier uur achter elkaar van huis kunt zijn, laat het je studio dan weten. Ze kunnen uw sessies mogelijk dienovereenkomstig verdelen.

Hoe lang duurt het om een ​​tatoeage te krijgen? - AutoriteitTattoo (4)


Hoe weet ik of een tatoeëerder er te lang over doet om mijn tatoeage af te maken?

Bepalen of een tatoeëerder er langer over doet dan nodig is om je tatoeage te voltooien, kan subjectief zijn. U kunt echter rekening houden met factoren zoals de complexiteit van het ontwerp, de grootte en de ervaring van de artiest om te peilen of de bestede tijd redelijk is. Onderzoek naar vergelijkbare tatoeages en hun voltooiingstijden kan ook inzicht geven. Als je je zorgen maakt, communiceer dan openlijk met je artiest om het proces beter te begrijpen en ervoor te zorgen dat je op dezelfde pagina zit.

Is het mogelijk om meerdere tatoeëerders aan dezelfde tattoo te laten werken?

Ja, het is mogelijk om meerdere tattoo-artiesten aan hetzelfde stuk te laten samenwerken. Deze aanpak kan met name gunstig zijn voor grote of complexe tatoeages, omdat verschillende artiesten zich kunnen specialiseren in verschillende stijlen of technieken. Het is echter cruciaal om ervoor te zorgen dat alle betrokken kunstenaars een duidelijk begrip van het ontwerp hebben, evenals een gedeelde visie voor het eindresultaat. Open communicatie en planning tussen artiesten en de klant zijn de sleutel tot het bereiken van een samenhangende en harmonieuze tatoeage.

Samenvatting

Hoe lang het duurt om een ​​tatoeage te krijgen, varieert aanzienlijk op basis van een aantal factoren. Hoe groot, ingewikkeld en kleurrijk de tatoeage is, maakt een groot verschil, maar dat geldt ook voor meer alledaagse dingen, zoals hoeveel ruimte je tattoo-artiest in zijn schema heeft.

Bovendien moet je ook rekening houden met de tijd die nodig is om de tatoeage te laten genezen. Het is misschien geen tijd die je in de tattoo-studio doorbrengt, maar tattoo-nazorg vereist zorg, aandacht en tijd om ervoor te zorgen dat je huid goed geneest.

Ten slotte kunnen tijdens het genezingsproces verschillende gebreken in de tatoeage zichtbaar worden, dus het kan zijn dat u uw tatoeëerder nog een laatste keer moet bezoeken, zodat hij de onvolmaakte gebieden kan bijwerken.

Zoals je aan al deze verschillende variabelen kunt zien, is er geen eenvoudig antwoord op hoe lang het duurt om een ​​tatoeage te voltooien. Hoewel je nu een beter idee hebt van hoe lang tatoeages in het algemeen duren, kun je zelf beslissen of die tatoeage die je van plan was te nemen de tijd waard is (ik weet zeker dat dat zo zal zijn).

Gerelateerde tattoo-artikelen

 • Zal een tattoo-artiest de tattoo van iemand anders kopiëren?

  Een tatoeage krijgen / Een tatoeage krijgen Vragen / Uncategorized

 • Verhogen of verlagen tatoeages de gevoeligheid van de huid?

  Een tatoeage laten zetten / Een tatoeage laten zetten Vragen / Tatoeages / Tatoeages en gezondheid

 • Waarom vervagen tatoeages?

  Kleuren en vervaging / Een tatoeage laten zetten

 • Waarom zijn sommige tattoo-artiesten zo grof?

  Een tatoeage laten zetten / Een tatoeage laten zetten Vragen

 • Bieden tatoeëerders gratis consulten aan?

  Een tattoo-afspraak boeken / een tattoo laten zetten

 • Kun je de onderkant van je voet tatoeëren?

  Een tatoeage laten zetten / Een tatoeage laten zetten Vragen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 21/10/2023

Views: 5727

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.